Agrarisch bouwen

Binnen het assortiment sandwichpanelen heeft ArcelorMittal panelen die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in de landbouw-, vee- en fruitteelt sector

Agrarisch bouwen

Bij sandwichpanelen voor dak en gevel zijn isolatie en duurzame coating twee van de belangrijkste punten in het productieproces van ArcelorMittal.

Agrarisch bouwen

ArcelorMittal sandwichpanelen zijn zeer geschikt voor o.a. rundveestallen, loodsen en andere agrarische gebouwen.

  EURO SHOP gaat voor een maatje groter

  16-01-2018

  Immo Euro is een toekomstgericht gebouw dat vele jaren dienst moet doen. Vandaar dat de gevelbekleding is gekozen in functie van een maximale levensduur. Daarnaast was er ook aandacht voor een excellente isolatiegraad. Na een grondige marktstudie bleek de ‘Promisol S1000 in Microline’ van ArcelorMittal Construction het best aan deze twee vereisten te voldoen.

  Dat een product van ArcelorMittal Construction als winnaar uit de bus kwam, is weinig verrassend. Deze Belgische fabrikant beschikt immers over een gigantisch productportfolio in metalen dak- en wandbeplating. “We bieden de grootste diversiteit aan coatings, kleuren en effecten”, vertelt sales manager Benelux Lieven Tuerlings. “Daarnaast zoeken we naar de afwerking die de idee.n van de architect het best naar de praktijk vertaalt.

  Er is keuze tussen een polyester-, polyurethaan- of PVDFcoating, met een matte of metallic uitstraling, in parelmoer- of regenboogeffect … Ook qua basismateriaal is er keuze te over: rvs, Indaten, aluminium en voorgelakt staal. Kortom: voor elk project hebben we een passend antwoord in huis dat de gewenste uitstraling zal bieden.”

  Bij Immo Euro werd er gekozen voor de ‘Promisol S1000’ in Microline, inclusief een PIR-isolatie van 100 mm en afgewerkt met een zwarte Hairexcel 60μ-polyurethaanlak die een hoge uv- en corrosieweerstand biedt. “In combinatie met de hoge isolatiegraad was dit voor de klant een doorslaggevend argument om voor ons product te kiezen”, aldus Lieven Tuerlings. “Maar ook het feit dat de ‘Promisol S1000’ een mooi aansluitende voeg heeft, speelde een belangrijke rol. Dankzij deze troef kan de gevelbekleding immers snel worden geplaatst, terwijl het eindplaatje erg hoog scoort op esthetisch vlak.

  Kortom: een product op maat van Immo Euro. Gezien de visibiliteit van dit gebouw hebben we er alle vertrouwen in dat deze realisatie nog tal van andere bouwheren en architecten op idee.n zal brengen.” Ook de gevel van de nieuwe uitvalsbasis van de Conferentie Bouw Limburg in Diepenbeek is bekleed met een oplossing van ArcelorMittal Construction. Zie vorige reportage.

  LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL >